tisdag 22 januari 2008

HI-FOG Lessons Learned Video 23min

Royal Carribean Cruises Ltd. är ett av världens största kryssningsrederier med resor till ca 160 exotiska öar och spännande storstäder i nästan hela världen. 2001 hade de en stor maskinrumsbrand på ett av sina fartyg. Som tur var så lyckades man släcka branden och ta sig till hamn men kostnaden för branden var nästan 100miljoner kronor.
Efter branden tog man beslut om att uppgradera sina faryg med HI-FOG som brandskydd i maskinrummen och året därpå 2002 hade man en nästan identisk maskinrumsbrand på ett systerfartyg i aspekten på hur branden startade. HI-FOG systemet släckte dock branden och kostnaden för branden slutade på några tusen kronor istället.

RCCL producerade då denna video som ett utbildningsmaterial för sina maskinrumsbesättningar där man dels går igenom båda brandförloppen och i slutet av filmen går de igenom teorin bakom HI-FOG brandbekämpningssystem med högtrycks vattendimma.

Filmen kan Ni se här

De nöjdaste kunderna är de som har haft en riktig brand där HI-FOG har fått bevisa sin överlägsna brandbekämpningsförmåga.

Inga kommentarer: